Да не отварям нова тема, реших тука да споделя, с какво се занимавам напоследък!
Свалих мотора на катъра и го почнах!
Мотора е свалян и са правени клапаните и са сменявани биелните лагери.
Всичко това в условно наклонение!
Мърляча, който го е правил, не е изпразнил повдигачите и клапаните едвам са допирали леглата.Защо си мисля така ли!?
Ами повдигачите бяха номерирани. Добре, че валовете не са пострадали.
Биелните лагери!
Бяха износени на петна и дребните боклуци под черупките обясняваха, защо се е получило.Добре, че колата заради клапаните не е вървяла добре и не са я карали, та не са осрали мотора тотално!
Това са лошите новини!
Добрите са повече или да го кажем по-тежки!
Вала е като нов, а цилиндрите нямат ръб, даже и заводския хонинг не е излъскан. Буталата също са в перфектно състояние.
Главите вече са ремонтирани и следващата седмица следва смяна на сегментите, биелните и основните лагери, както и всички семеринги и гарнитури.
мисля си, че имам всички основания да съм оптимист с тоя мотор!
Има обаче две неща, които ме дразнят и някой, ако се е справил с тях, да си признава.
Първо блока е ръждясал и съм решил да го боядисам. Ако някой знае някоя тънкост...
Другото е, че лоста за скоростите е като мек ....
Просто е гаден! Гледам , че се държи за някакви тенекии на скоростната кутия, които също са много меки и се огъват здраво!
Ако имате идеи, сега ви е паднало!
Свалих мотора на катъра и го почнах!
Мотора е свалян и са правени клапаните и са сменявани биелните лагери.
Всичко това в условно наклонение!

Мърляча, който го е правил, не е изпразнил повдигачите и клапаните едвам са допирали леглата.Защо си мисля така ли!?
Ами повдигачите бяха номерирани. Добре, че валовете не са пострадали.
Биелните лагери!
Бяха износени на петна и дребните боклуци под черупките обясняваха, защо се е получило.Добре, че колата заради клапаните не е вървяла добре и не са я карали, та не са осрали мотора тотално!
Това са лошите новини!
Добрите са повече или да го кажем по-тежки!
Вала е като нов, а цилиндрите нямат ръб, даже и заводския хонинг не е излъскан. Буталата също са в перфектно състояние.
Главите вече са ремонтирани и следващата седмица следва смяна на сегментите, биелните и основните лагери, както и всички семеринги и гарнитури.
мисля си, че имам всички основания да съм оптимист с тоя мотор!
Има обаче две неща, които ме дразнят и някой, ако се е справил с тях, да си признава.
Първо блока е ръждясал и съм решил да го боядисам. Ако някой знае някоя тънкост...
Другото е, че лоста за скоростите е като мек ....
Просто е гаден! Гледам , че се държи за някакви тенекии на скоростната кутия, които също са много меки и се огъват здраво!
Ако имате идеи, сега ви е паднало!

Comment